MICHAEL, HELSINGBORG

”Det bästa jag har i mitt liv är mina assistenter”

Vad har du för bakgrund och funktionsnedsättning?
Jag har varit med om en motorcykelolycka och har en hjärnskada som gör att jag glömmer mycket.

Hur ser din vardag ut?
Jag arbetar måndag till fredag på en daglig verksamhet för funktionsnedsatta. Ett par gånger i veckan tränar jag både på gym och bassängträning. Jag gillar att gå
på stan och ta en fika.

Vad innebär personlig assistans för dig?
Det är bra för mig, rena drömmen, det bästa jag har i mitt liv är mina assistenter. Jag har människor omkring mig dygnet runt och är aldrig ensam, det känns bra.

Varför har du valt ALOIS som assistansbolag?
För att ALOIS är det bästa assistansbolaget som finns, de tar väl hand om mig och jag mår som en kung!

NATHALIE BORGKVIST, SVALÖV

”Att beviljas assistans
var en stor befrielse”

Vad har Nathalies för bakgrund och funktionsnedsättning?
Nathalie bor i Svalöv och har sin mamma som assistent. Hon föddes med cystor i hjärnan som orsakade en utvecklingsstörning vilket gör att hon behöver hjälp med det mesta, även om hon kan gå och prata med vissa begränsningar.

Hur ser Nathalies vardag ut?
I vardagen försöker familjen ge Nathalie en så pass normal tillvaro som möjligt. Vanligtvis går hon på daglig verksamhet, men den är tillfälligt stängd under pandemin. Hon uppskattar skogspromenader, fika och att se på fotboll när brorsan spelar. Nathalie tycker även om att semestra på Öland eller på Liseberg eftersom hon älskar att åka karusell.

Vad innebär personlig assistans för familjen?
Att beviljas assistans var en stor befrielse, vilket familjen kämpat länge för. Nu kan Nathalies mamma koncentrera sig på att skapa en bra tillvaro för henne, samt få avlastning av Nathalies vuxna syskon som är vikarieassistenter. Det är viktigt att det är familjemedlemmar som hjälper Nathalie eftersom man måste känna henne väl för att tolka behoven.