Personlig assistans

ALOIS assistans hjälper dig förverkliga ditt eget liv, på egna villkor och bedriver personlig assistans till dig med en funktionsnedsättning och som är beviljad personlig assistans från Försäkringskassa eller kommun. Vi vet att alla är unika och därför anpassar vi oss efter hur du som kund hos oss vill ha din assistans utformad. Vill du att vi skall ta ett helhetsansvar över den personliga assistansen eller vill du sköta den mer självständigt, du bestämmer själv!

Som kund hos oss erbjuder vi många fördelar, några av dessa är:

  • Kontaktperson. Du har alltid en egen kontaktperson på något av våra lokala kontor i Ängelholm eller Örkelljunga. Kontaktpersonen hjälper dig med som rör din personlig assistans.
  • Juridisk hjälp. Fler än hälften av våra kunder har fått sin personliga assistans genom hjälp av oss. Vi hjälper till med alla kontakter med kommun och försäkringskassa och har en jurist som hjälper till vid alla överklaganden mm. Tjänsten är alltid kostnadsfri för dig!
  • Personlig assistent. Som kund hos oss väljer du alltid vem som skall arbeta hos dig. Väljer du en anhörig, nära vän eller någon annan helt utomstående bestämmer du själv. Vi hjälper dig med rekrytering och har det fulla arbetsgivaransvaret för dina personliga assistenter.
  • Trygg anställning. Dina personliga assistenter omfattas av kollektivavtal mellan Kommunal och KFO. Vi erbjuder stöd i assistansrollen, friskvård, kompetensutveckling och handledning för bara att nämna något. Väljer du att inte själv vara arbetsledare för dina assistenter utser vi, tillsammans med dig eller din företrädare, någon annan som mot ett arvode har det övergripande ansvaret för arbetsledningen hos dig.
  • Jourtelefon. Vi har en jourtelefon där du kan nå oss på dygnet runt 7 dagar i veckan. Hit vänder du dig om något akut inträffar utanför kontorstid och där vi som arbetsgivare behöver bli informerade eller kan hjälpa dig i din situation.
  • Nära dig. Vi har kontor i både Ängelholm och Örkelljunga och tar emot kunder främst från skåne, halland och småland. Vi tror att närheten och den personliga kontakten med våra kunder och anställda är viktig för att vi skall kunna ge den bästa assistansen för dig.
  • Erfarenhet. Vi som arbetar på ALOIS assistans har lång erfarenhet av personlig assistans. Även om företaget inte har funnits längre än sedan 2011 har vi som arbetar här arbetar med olika områden inom LSS sedan lagen kom 1994. Vi har därför skaffat oss en bred kompentens inom alla frågor som rör personlig assistans och kan hjälpa våra kunder på bästa sätt.